Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BEMUTATKOZUNK

 

 

Köszöntünk az Érdi Kern Péter  Kaktuszkör

 

 

                        honlapján!

                    

 

 Kép Minden ember életében eljöhet egy olyan pillanat, amikor  úgy dönt, hogy szeretné megismertetni ismerőseivel, barátaival, hogy mivel is tölti szabadidejének nagy részét. Ezeknek az ismerősöknek, barátoknak viszont jellemzően  egészen más lehet az érdeklődési körük. Általában dolgoznak, tanulnak, sportolnak, valami mást, pl.: bélyeget, érméket gyűjtenek, kedvenc állataikat, sőt, az autójukat simogatják, esetleg a televíziót, számítógépüket bújják, vagy csak egyszerűen nem csinálnak semmi különlegeset.  Ettől még a barátok barátok maradnak, de nem fogják azt mondani, hogy "Hűű barátom, ez nagyon szép, hogy csináltad?" Így továbbra is, csak mi magunk csodálhatjuk a kisebb-nagyobb gyűjteményünkben egy-egy kaktuszritkaság virágzását, a különböző fajú és korú, kis pozsgásmagoncok fejlődését, miközben azon meditálgathatunk, hogy vajon miért is nem szeretik többen ezeket a rendkívül változatos, meghökkentő formájú, gyakran ijesztőnek ható, ám mégis szépséges növényeket. Egyszer azonban rátalálunk arra, amit vagy inkább akit és akiket kerestünk. Társakat találunk ott, ahol nem is gondoltuk. Majd még egyet, és még kettőt. Csendben vannak, nyugalomban. Őket sem értik meg mások, hogy mit is szeretnek azokban a "veszélyes", tövises kaktuszokban. Majd társakból idővel barátok lesznek, akik boldogan mesélik egymásnak, hogy melyik növényt  honnan kapták, vették vagy szerezték, hogyan nevelik. A növények neve mellé odakerül, hogy kitől származik, így  a növényszeretettel megáldott gyűjtők  nem vesznek el a múló emlékek homályában. A barátok csoportot alkotnak, összejárnak tapasztalatcserére, élménybeszámolóra,  segítik egymást, és felmerül a gondolat, hogy alakítani kellene egy kaktuszkört. Hasonló szellemben jött létre ez a kis kaktuszkedvelő társaság is aminek nevét, az Érden élt kaktuszgyűjtő,  az első országos egyesület első elnöke, Kern Péter adta. Így szinte magától értetődően  megalakulhatott, az Érdi  Kern Péter Kaktuszkör (ÉKPK) 2007 november 16-án. E lelkes kaktuszgyűjtő csoport pozsgásnövényekkel kapcsolatos mindennapjait hivatott bemutatni a most induló saját honlap. A Kaktuszkör minden tagja nevében kellemes időtöltést kívánok minden látogatónak. 

 

   Jokhel Csaba, az ÉKPK titkára

   Érd, 2010. 10. 15.

  
 

 Célunk:   Szeretnénk Érd és vonzáskörzetébe tartozó kaktusz- és egyéb pozsgásgyűjtőket, munkájukat, írásaikat  ezen az oldalon bemutatni, egymást segítve összefogásukat  erősíteni.

 

 

dsc00254_.jpg

 

A honlapunkon megjelentetett saját szöveg, írás, kép vagy egyéb alkotás bárhol, bármikor szabadon felhasználható, amennyiben az eredetiség nem sérül, és a szerző neve, valamint a forrás olvashatóan és egyértelműen feltüntetésre kerül az átvett anyag elején vagy végén.

Minden más formában az előzetes beleegyezésünk szükséges.

A honlapunkon szereplő, de más által jegyzett anyag átvételéhez a szerző beleegyezése szükséges.

Minden jog fenntartva!

 

jokhelcsaba@t-online.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Elnökségiről

(Mánfai Gyula, 2011.09.06 20:06)

Számoljatok már be mi is történt a legutóbbi elnökségin, azon kívül, hogy megválasztottátok az új honlap szerkesztőségét!

Re: Elnökségiről

(Jokhel Csaba, 2011.09.06 20:14)

Szia Gyula!
Az elnökség a hétvégi kaktuszkiállítás után adja közre az elnökségi ülésen elhangzottakat, közöttük lesz a debreceni téma is. Ahogy én látom, nem közelednek egymás felé a kaktuszosok, sőt, egyre nagyobb szakadékot látok, amit mintha még néhány áskálódó ember egyre csak nagyobbítana, majd bizonygatja tagságának, hogy milyen fantasztikus emberek is vagyunk.