Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Iosif Vasile Lungu-ról elnevezett díj kitüntetettjei

 

Aztekium

 

A Román Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület 2008-banp7020006.jpg megalapította a dr. Iosif Vasile Lungu Emlékplakett-et, amelyet azoknak a bel- és külföldi gyűjtőknek ítélnek oda, akik kiemelkedően segítik a kaktuszok és az egyéb pozsgások népszerűsítését. Az első díjakat még ebben az évben odaítélték öt hazai (Copacescu Sorin Victor – Kraiova, Dobrota Petre – Braila, Korda Árpád – Nagyvárad, Miclaus Gheorghe – Nagyvárad, Szabó Gábor Négyfalu - Brassó) és két magyarországi (Balogh László Budapest és Molnár Imre-Debrecen) gyűjtőnek.

lukoczki-zoltan.jpg

2009-ben egy hazai - Puscas Joan (Szatmár) és egy magyarországi Lukoczki Zoltán (Székesfehérvár) gyűjtőt jutalmaztak a kitűntetéssel.

 

2010-ben újabb két gyűjtő büszkélkedhet most már ezzel a magas szakmai elismeréssel. Eduart Zimmer és Libnárné Herczeg Ilona – érdi gyűjtő, aki a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének gazdasági vezetője és motorja. Kitűnő és személyes kapcsolatokat ápol a szomszéd ország gyűjtőivel, kiket évente többször is meglátogat, elektromoslevél00104--1-.jpg és telefon segítségével állandó ”összeköttetésben” vannak, sőt, az idelátogató baráti Egyesület vezetőit, tagjait is elszállásolja és megvendégeli, öregbítve a két szomszédos állam egyesületei közötti együttműködés jó hírnevét.

p7020016.jpg2011-ben Bogdan Naidin-Kraiova gyűjtő mellett a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete is átvehette a Román Aztekium Egyesület küldötteitől a tavaszi füvészkerti kiállításon ezt a magas elismerést, amely a honi kaktuszozás határon átívelő eredményeit hirdeti.

 

Az Érdi Kern Péter Kaktuszkör nevében gratulálok a díjazottaknak.

 

         Jokhel Csaba

   MKOE érdi csoport titkára

 

Az MKOE vezetése további jó együttműködést kívánva köszönetét fejezi ki az Aztekium Egyesület Vezetőinek és Tagságának, továbbá gratulálok az elismerésben részesült gyűjtőknek.

          Békefi József

          MKOE elnöke

 

 

 

p7020004.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gratuláció

(Kiss Csaba, 2011.08.12 20:38)

Gratulálok az MKOE Elnökének (tehát az egész Tagságnak), külön Icukának és Zolinak a személyre szóló elismerésért, amelyért sokat tettetek. Külön örülök, hogy a két Egyesület kitűnő kapcsolata rendkívül figyelemreméltó és példaértékű. Az is jó érzéssel tölt el, hogy a mi Érdi Kern Péter Kaktuszkörünk Icuka révén érintett.
Természetesen romániai kaktuszbarátaimnak is szívből jövő jókívánságaimat tolmácsolom.

Re: Gratuláció

(Libnárné H.Ilona., 2011.08.19 18:25)

Szia Csaba.:
Magam és az egyesület vezetősége nevében köszönöm a gratulációt.
Jól esik ha valaki értékeli a munkánkat.
Tehát köszönöm.
Üdv.
Ica.