Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elnökségi ülés

 

2010. november 13. 10. óra

 
 

Nem hivatalos, csak tájékoztató jellegű emlékeztető! Az elnökségi ülés hivatalos jegyzőkönyve a „Közlemények” következő számában jelenik meg.

   

Helyszín: Érd, Hernád u. 15/a.

 

Jelen lévők (17 fő):

 

Békefi József MKOE elnök

Dr. Szabó Krisztina főtitkár

Libnárné Herczeg Ilona gazdasági vezető

Barna János szakmai vezető

Szeifert Gábor szervezési vezető

Kiss Irén Ellenőrző Bizottság elnöke

Molnár Veronika Ellenőrző Bizottság tagja

Sas István Ellenőrző Bizottság tagja

Ujréti Miklós budapesti csoport vezetője

Hóbor Zsolt zalaegerszegi csoport vezetője

Lukoczki Zoltán kiadványterjesztő

Ruzsics István magfelelős

Szlabey Gábor könyvtáros

Dr. Gyúró Zoltán honlap főszerkesztő

Rácz Ibolya honlap szerkesztő

Jokhel Csaba érdi csoport vezetője

Kiss Csaba K-V szerkesztő

 

Napirendi pontok:

1.    Kaktuszkarácsony

2.    Vezetőségi változások

3.    A tárgyévi költségvetés áttekintése

4.    Az MKOE 40. évfordulóján esedékes tennivalók

5.    Honlap

6.    Előfizetések, tagdíjak, 2011. évi költségvetés előkészítése

7.    Könyvtár

8.    Egyéb

9.    Magakció

 

Kaktuszkarácsony

 

A 2010. év kaktuszkarácsonya a Füvészkertben a budapesti csoport szervezésében kerül megrendezésre december 13-án, hétfőn 16 órától. Hozott anyagból, svédasztal jellegű piknik, beszélgetéssel, vetítéses előadással, tombolával, jó hangulattal. Az előadás témája - Fókuszban: Kuba, előadók: Békefi József-Kajdacsi János-Rigerszki Zoltán.

Tombola érdekes nyereményekkel. 1 db. tombolajegy ára 100  Ft. A program tervezett befejezése 20 ó. körül várható.

Vezetőségi változások

Az MKOE vezetőségi tagjaiként nyilvántartott csoportok vezetői közül három (hivatalosan kettő, mert Érd még adminisztrációs okok miatt csak később válik azzá) személyi változás történt. A zalaegerszegi csoportot Bodorkós Zsolt helyett Hóbor Zsolt, az érdi Kern Péter kaktuszkört Sparta Kern Zsuzsa helyett Jokhel Csaba, a győri csoportot Magyar Ferenc helyett más fogja vezetni. A győri csoport vezetőjeként jól ismert kaktuszosok, mint Kádár I. Csaba és Németh Ottó neve is említésre került. A volt vezetők családi és egészségi okokra hivatkozva mondtak le.

Javaslat hangzott el a vezetőség bővítésére a könyvtáros, és a honlap főszerkesztő személyét illetően. A bővítést a Szervezeti és Működési Szabályzattal kapcsolatos jogi procedúra teszi nehézkessé, ezért a felvetés érvényesítése az szmsz soron következő aktualizálása előtt esedékes.

 

A tárgyévi költségvetés áttekintése

A hátra lévő időszak kiadásaihoz 2. 069. 200 Ft áll rendelkezésre, melynek jelentős része, kb. 616 204 Ft, az adományozók adójának 1%-a. Az elnökség ezért külön köszönetét fejezte ki az adományozóknak.

A fenti összegből a „Hordókaktuszok” könyv elszámolásához 216.000 Ft-ot, 190.000 Ft működési költséget, és 307.000 Ft betöréses lopásból eredő hiányt, továbbá három Kaktusz-Világ megjelenést (kb. 750.000 Ft), és egy új könyvkiadványt (kb. 800. 000 Ft) kell finanszírozni.

Az új, kb. 150 oldalas könyv – (nem végleges címe: Kaktuszkedvelők kézikönyve – kaktuszok és egyéb pozsgásnövények gondozása - alcímmel), melyet gyűjtőtársunk, Barna János írt, már idén karácsony előtt megjelenik, várható ára: 1500 Ft körül lesz.

Az Egyesületet székhelyén történt betöréses lopás miatt a költségvetés nehezen tartható, ezért a Vezetőség kéri a Tisztelt Tagokat, hogy lehetőségük szerint minél előbb rendezzék a 2011. évre vonatkozó tagdíjukat és fizessenek elő az egyesületi kiadványokra.

Az MKOE 40. évfordulóján esedékes tennivalók

 

A sok impozáns és grandiózus tervből csak kevés valósítható meg az idő rövidsége és az aktív közreműködő személyek egyéb leterheltsége miatt. A Vezetőség úgy határozott, hogy kapkodás és az ebből egyenesen következő minőségvesztés elkerülése végett viszonylag mérsékeltebb módon ünnepelnénk a 40. évfordulót. A maradéktalan célkitűzéshez minden személyi és tárgyi feltételét az igazán jubileumi – 50 éves évfordulóra (2021.) koncentrálnánk. Az MKOE megalakulásának 40. évfordulóján – egész évben - ennek jegyében zajlanának a kiállítások, a K-V megjelenése, cikkek és előadások, valamint menet közben felmerülő más hasznos ötletek megvalósítása. A K-V 2010. július-augusztusi számának 2. oldalán megjelent a felhívás.

 

Előfizetések, tagdíjak, 2011. évi költségvetés előkészítése

 

Az Elnökség határozott a Kaktusz-Világ előfizetési díjának módosításáról. A postai díjak emelkedése miatt a terjesztésre szánt költségeket is szükségszerű változtatni, ez számonként 100 Ft többletköltséget jelent az előfizetőknek. Az eddigi éves K-V előfizetés így 3600 Ft-ról 4200 Ft-ra emelkedik az MKOE-tagoknak (nem tagoknak 5600 Ft). A Pozsgások kiadvány ára és a tagsági díj nem emelkedik. A 2011-es költségvetés részletes kidolgozása a következő elnökségi ülés témája lesz, melynek időpontja 2011. január 15-ike.

Könyvtár

A könyvtár működtetésével kapcsolatos akadályok elhárultak. Ez év december 13-tól, a kaktuszkarácsony időpontjában ideiglenesen látogatható. A helyszíne a Füvészkert főépületében van. Nyitva tartása a budapesti csoport előadásainak időpontjával esik egybe, ebben az időben vehető igénybe a szolgáltatás, melynek feltételeiről tájékoztatást kap a tagság.

 

Egyéb

 

A szeptemberi füvészkerti kiállítás időpontjában ismeretlen személy(ek) betört(ék) és kirabolta(ák) a székhelyként működő Libnárné Herczeg Ilona tulajdonát képező családi házat. Több értékes saját tárgy és készpénz mellett az Egyesület tulajdonát képező 307. 000 Ft-ot is eltulajdonították. Ennek pótlására a vezetőségi ülésen a résztvevők magánadományokat ajánlottak fel, így 70.000 Ft-tal hozzájárultak a kár enyhítéséhez. Amennyiben bárki szívesen ajánlana fel további adományokat, keresse telefonon vagy személyesen Icukát a fenti címen vagy telefonon a 06 23 375 095 számon. Az eddigi adományokat és a későbbieket is köszöni a Vezetőség.

 

Magakció

 

A magakcióval kapcsolatos teendőket, mint magvásárlás, magadományok begyűjtése, akció meghirdetése, összefogása, lebonyolítása összehangolt módon időben történik a magfelelős, a K-V megjelentetése és terjesztője közreműködésével. A részletek a honlapon, a K-V-ban és a Közleményekben időben megjelennek. A legutóbbi K-V 2. oldalán már olvasható a felhívás magadományozásra.

 

Honlap

 

A honlap jelenlegi helyzetét is mertette a főszerkesztő. A régi és az új honlap zökkenőmentes váltása a cél. A régi honlap 2011. március 31-én megszűnik, minden funkcióját az új veszi át. Az új honlap működtetésével az Egyesület kiadásai csökkenni fognak. Az új honlap kezelésének elsajátításában akár személyes segítséget is ígér mindenki számára a főszerkesztő.

 

Készült: Érd, 2010. november 15.

 

Írta: Kiss Csaba

 

 Ha kedved van megosztani véleményedet, a hozzászólásban megteheted.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.