Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jokhel Csaba : Örökség

                                                                                           

 

    Jokhel Csaba:

                                                    Örökség

 

  Amikor telefonom memóriájába írtam azt a számot, ami két évvel később meghatározta életemet, akkor még nem gondoltam semmi többre, csak egy számra, ami jó, ha megvan. Néhányszor gondoltam rá, hogy egy egyszerű mozdulattal törlöm, de valami megérzés mindig visszatartott ettől. Azt hiszem nem bántam meg, hogy egy belső hangra hallgattam.

   Országjáró utjaim során, egy kis falun haladtam át, amiről talán soha nem hallottam még. De tudják milyen az ember. Meglát valamit, és máris déja vu érzése támad  ”Jé, ez valahonnan de ismerős”. Néha rájövünk, néha nem, hogy mi is volt az, amitől agyunk elkezdett dolgozni, keresve a megoldást. Én akkor azonnal nem jöttem rá, csak valamivel később. Hazafelé jövet megszólalt a telefonom, hosszan beszélgettem és közben ismét beérkeztem abba a faluba, amelyen idefelé is áthaladtam. Ekkor ért az a bizonyos megvilágosodás. A jó megérzéssel elmentett telefonszámhoz egy cím is tartozott. Félreálltam és felhívtam a legalább két éve telefonomban „porosodó” számot. Kicsengett, majd kisvártatva fel is vették                                                                                                                               

 

 

Kedves olvasóim!

Mától ez a lap teljes egészében nem lesz elérhető, de ha kíváncsi a történet folytatására, a hamarosan megjelenő novellás gyűjteményemből megismerheti a teljes történetet.

Figyelem! Hamarosan! Már nyomdában a borito.jpg

Színes virágcserepek!

nevtelen1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Örökség.

(Libnárné H.Ilona., 2012.01.28 20:39)

Szia Csaba.
Minél többször olvasom az írásodat,annál inkább csodállak .Gratulálok a gondolatok folytatásához ,amit olyan jól meg tudtál fogalmazni.

Re: Örökség.

(Jokhel Csaba, 2012.01.28 21:06)

Kedves Icuka!
Köszönöm Neked, hogy leírod véleményedet. Örülök, ha elolvassák történeteimet az emberek. Köszönöm azoknak, akik véleményüket leírják. Sokszor gondolok arra, hogy mi lesz a szeretett gyűjteménnyel majd utánunk. Ez a kis írás is erről szól, meg talán az eddig leírt összes többi is.

Informálás

(Kiss Csaba, 2011.11.26 01:09)

Kedves Látogatók!
Ne a lakáscímeteket írjátok címnek, hanem a hozzászólásnak adjatok egy rövid, tömör címet. Azért tájékoztatlak kedves Mindnyájatokat, mert hátha ezért írtok kevesen. Megjegyzem, cím nélkül is lehet írni, csak úgy kapásból, ha ez gond. Ha valami nem tetszik, azt is írjátok meg. Csabának tényleg jár a gratuláció ehhez a mesterműhöz, de így meg magasra tette a mércét. Ezután már csak ennél érdekfeszítőbbet írhat.

Re: Informálás

(Jokhel Csaba, 2011.11.26 08:45)

Köszönöm, hogy erre felhívtad a figyelmet, mert az ember tényleg nem szívesen adja ki lakhelyének pontos címét. Így tényleg előfordulhat, hogy valaki meggondolja magát és nem ír. Szeretném is felajánlani, ha valakinek kérdése, van, észrevétele, akkor bátran írjon, mert akkor el tudom mondani, hogy én hogyan gondoltam, mire szerettem volna a figyelmet jobban felhívni. Ezt Kiss Csaba is szívesen megteszi, hogy az általa írt írások után, megbeszél bármilyen felmerülő kérdést.
Szeretném is megköszönni mindenkinek aki elolvasta ( nem csak az Örökséget, hanem akár bármelyik másik történetemet, az Utolsó kaktuszkert-et, vagy a Kaktuszmese-t, stb) és véleményét elmondta.

Debrecen, Bajza József 35 sz

(F.Csaba, 2011.11.22 20:09)

Hát nem semmi! megható történet, (ez kemény) további jó növény nevelést.

1224.Bp.Dózsa György út 75.

(Tóth Béla, 2011.11.14 21:08)

Szia Csaba!Ez jó!Szerintem Te keresed ezt az Almássy Istvánt.Üdv.Béla.

Jó!

(Szabó Róbert, 2011.11.12 21:31)

Szuper lett Tesó,kicsit borongós,de ilyen a stílusod! :-)

Re: Jó!

(Jokhel Csaba, 2011.11.14 19:14)

Köszönöm szépen, hogy elolvastad. Igaz, borongós, de egyszer csak kisüt a nap! Örökké nem eshet !

Örökség.

(Libnárné H.Ilonas., 2011.11.07 20:24)

Csaba !!
Gratulálok a cikkedhez ,nagyon megható .Jól meg fogalmazott történet.
Ica.

Re: Örökség.

(Jokhel Csaba, 2011.11.07 20:39)

Icuka ! Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvastad, és szántál rá időt, hogy írj néhány sort. Köszönöm Neked.