Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaktusz-Világ

 

Kép Magyar

Kaktuszgyűjtők

Országos

Egyesülete

 

                                                         

Kaktusz-Világ

 

   A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete a Kaktusz-Világ című ismeretterjesztő kiadványát 1971. év júliusától adja ki. A kezdeti nehézségekből adódó rendszertelenségek után az utóbbi évtizedben a kiadvány rendszeresen évi hat alkalommal, a páros hónapokban jelent meg, alkalmanként 44 oldalon B/5 formátumban, teljesen színes kivitelben. 2011-től továbbra is hat alkalommal jelenik meg, de nem lesz páros hónaphoz kötött.

   Elsősorban kaktuszokkal, de egyéb pozsgásnövényekkel is foglalkozó magazin folyamatos fejlődése nemcsak szakmai színvonalában, terjedelmében és rendszerességében tapasztalható, hanem a külső-belső megjelenése a mindenkori legfejlettebb nyomdatechnikai színvonalat tükrözi. A cikkírók, szerzők között nemcsak a legkiválóbb hazai, hanem időnként neves külföldi szakemberek is megtalálhatók.

   Rendszeresen publikálunk teljes körű növényismertetőket kaktuszok és egyéb pozsgásnövények nemzetségeiről, fajairól. Gondozással, szaporítással, növényvédelemmel kapcsolatos javaslatokat, tanácsokat közlünk, élőhelyi megfigyeléseket, beszámolókat, történeti tárgyú írásokat, híres kutatók életrajzát, pozsgásgyűjtők és -gyűjtemények bemutatását, szakirodalom ismertetését, színvonalas, a pozgásnövényekkel kapcsolatos rejtvényt és még sok-sok érdekességet tárunk az olvasó elé.

   A kiadvány csak előfizetés alapján kerül terjesztésre, de a többletpéldányok a terjesztőtől megvásárolhatók.

   A lap – különálló – melléklete az Egyesület rendszeres információs kiadványa a szintén hat alkalommal megjelenő Közlemények is, melyet viszont minden taghoz postai úton ingyenesen eljuttatunk.

   A Kaktusz-Világ megrendelhető a vételár befizetésével banki átutalással az MKOE számlaszámára (11702036-20532178), vagy postautalványon az alábbi címre: Lukoczki Zoltán 8000 Székesfehérvár Apatini u. 2. További információ ugyanitt. Tel: 30/3322-011, e-mail: saguaro1@upcmail.hu

 


 

                                                                          KISS Csaba
                                          2030 Érd, Koronafürt u. 6.

 

2010. év kiadványai

 

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Érd Hernád u,15/A.

(Libnárné H.Ilona, 2011.03.08 13:06)

Szia Csaba !!
Nagy jó ötlet a Kaktusz-világ, meg jelentetése.
Gratulálok a sok jó munkátokhoz .Csak így tovább.
Üdv.Ica.

1.7.14. Bp. Szentháromság u

(S. Zsuzsanna (Kern Péter lánya), 2012.12.20 21:40)

Tisztelettel és köszönettel adózom Önöknek, akik tovább vitték, és nagyszerüvé tették Apám álmát, és jelenítenekmeg újra és újra győnyőrű kiadványokat, az egykori stencilezett kaktusz "újság" nyomában. Hálás vagyok, és úgy hiszem, nem vagyok egyedül. Rendkívúl sajnálom, hogy önhibámon kívül nem tudtam az Érdi Kaktuszkörben tovább betölteni munkakörömet, de mindíg is ott vagyok Önökkel, és a Kaktusz körben, üdvözlettel: Sparta Kern Zsuzsanna