Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

                   Kaktuszos Találkozó Tatán

 

 Idén, június 19 –én ismét összegyűltünk Tatán, hogy egy feledhetetlen napot töltsünk el Varga Zoltánnál. A mára rendszeressé Kép vált találkozó, hatodik alkalommal került megrendezésre. Az utóbbi évekhez hasonlóan az idén is az ELTE Geológiai Múzeum  parkja adott otthont a rendezvénynek. 

  Délelőtti órákban, az ország több részéből érkeztek kaktuszt kedvelő emberek, akik a tavalyi találkozó után, nem hagyhatták ki Zoli finom gulyását, és persze azt sem, hogy egy szép napot tölthessenek barátok között.  A kálvária-domb árnyat adó fái alatt, már folytak az előkészületek érkezésünkkor. Főszakácsunk, egyben vendéglátónk irányítása alatt folyt a krumpli hámozás, hagymaaprítás. Volt, aki a tüzet figyelte, volt, aki ízesített, kóstolgatott. Közben a többiek beszélgettek. Előkerültek a Kép házi jellegű italok, melyeket sorban egymás után végig is kóstoltak. Én inkább maradtam az alkoholmentes italoknál, és a finomabbnál finomabb házi készítésű sütiknél. Közben kattogtak a fényképezőgépek, hogy lehetőleg minél több maradjon az utókor számára, ebből a neves napból.  Ismerősök örültek a viszont látásnak, ismeretlenek összeismerkedtek, így könnyebb lesz a fórumon egymással beszélgetni, segítséget kérni, tanácsot adni.

  Mire elkészült az ebéd, addigraKép már az asztalok, és székek is a helyükre kerültek. Kellemes, mondhatni családias hangulatban elköltött ebéd után, következett a Kubai út, fényképes élménybeszámolója. Gyors átrendezés, és már ültünk is, mint a moziban.

  Három világjáró élménybeszámolója következett. Sokunknak csak álom marad egy ilyen út, amire Kajdacsi János, Békefi József, és Rigerszki Zoltán vállalkozott. Pontos tervezés, összetartás, egymásra figyelés, sok feledhetetlen óra, és bizony sok Kép fárasztó, kialvatlan nap, veszély, bizonytalanság. Minden nehéz nap után, egy újabb következett, ami tartogatott némi mókát, kacagást, és természetesen egy Melocactus telepet.

  Zolinál eltöltött nap végén, megnézhettük gyűjteményét, és ki-ki ízlése szerint válogathatott a sok szép kaktusz között.

   Hazafelé még volt szerencsénk betekinteni a Katona házaspár, Judit és Zoltán kertjébe Vértesszőlősön. Nincs is nagyon szó, ami alkalmas lenne bemutatni azt a kaktuszarzenált, ami minket ott fogadott. Aki nem látja, az el sem hiszi.

  Szép nap volt, mindenki kellemesen érezte magát, élményekkel gazdagodva tértünk haza.

     Jokhel Csaba

      Érd

 

erdikaktusz@gmail.com

obregonia@freemail.hu       Kiss Csaba

adsl783520@t-online.hu     Jokhel Csaba

 

                               

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kaktuszos találkozó Tatán

(Libnárné h.Ilona., 2011.02.10 22:00)

Gratulálok Csaba .nagyon jól össze szedted,ezt a csodálatos napot amit együtt tölthettünk.Igazán már hat éve találkozunk kedves házi gazdánkkal ,és a sok kedves kaktuszos baráttal. Eseményekben gazdagon tértünk haza.Jókat ettünk, ittunk ,és ami a leg lényegesebb beszélgettünk.Ezt köszönöm Varga Zolinak is,hogy mind ezt lehetővé tette számunkra.