Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képtelen ötletek


Képtelen ötletek


Kaktusziána

 

Milyen egy jól berendezett kaktuszház?

Fontos, hogy a kaktuszkertészet rendelkezzen legalább egy kaktuszházzal a kaktuszcsalád számára. Ebben alapvetően szükséges az eredeti élőhelyi kaktuszföldbe készített kaktuszágy a kaktusznemzetségek részére. A kaktuszágyban nélkülözhetetlen a kisebb-nagyobb kaktuszpárna tollaskaktusszal. Az Őszapókaktusz és az Őszanyókaktusz leszármazottai - a kaktuszmagoncok, a kaktuszsarjak és a kaktuszcsemeték - felnevelésére alkalmas legyen. A kaktuszház körüli kaktusztelepek közelében legyen mindenféle kaktusztalaj-kiegészítő, kaktusztáp, kaktuszital és kaktusz-védőital. Alkalomadtán az új kaktusznemzedék új élőhelyre kerülése érdekében a kaktuszkiállításokon a kaktuszgyűjtő által bemutatott kaktusztövissel cizellált oszlopkaktusz vagy gömbkaktusz díszelegjen. A kaktuszvásáron eladott kaktuszegyedeket kaktuszújságba csomagoljuk és lehetőleg eredeti kaktuszvirág virítson rajtuk. Nagyon fontos, hogy a kaktuszokról  egy

kaktuszbarát gondoskodjon, de a legfontosabb, hogy a kaktuszbarátról pedig egy kaktuszbarátnő!

 

 

Indiáner

 

Abszolút amerikai ételrecept és teríték. (Csak azonnali gyomormosás mellett fogyasztható, de én a kutyának sem ajánlanám! )

Végy egy meszely Lophophora kaktuszt, szeleteld fel és pirítsd meg napraforgó-olajban. Néhány nyíltegeznyi krumplit és csicsókát is hámozz meg, majd keverd össze a kaktusszal és chilis marhafaggyún jól süsd át. Tegyél bele egy csomó paradicsomot, több kockára aprózott kaliforniai paprikát valamint karikára vágott zsenge cukornádat.  Előtte ezeket kissé párold meg Csendes-óceáni vízben.  Kukoricaliszttel, kakaóporral és bivalytejjel habard be, és sózott, pirított szójababbal s amerikai mogyoróval gazdagítsd. 1-2 szelet hirtelen sült borjúhúst feltétként helyezz rá,  néhány gyűszűnyi fügekaktuszdzsemmel ízesítsd, és mexikói salátakörettel egészítsd ki. Az inyencek tüzesvízként  tehetnek bele egy fél gallon kubai rumot és mexikói tequilát is. Mindezt mokasszinban, bőrharisnyában, panchóban és sombreróban, a hátadon íjjal, tetovált kézzel szervírozd egy indián wigwamban felállított musztángnyergen. Tányér híján cowboy-kalapban is tálalhatod. Jeges coca-colával és whisky-vel öblítsd le az egészet. Uncle Sam-ot ne felejtsd el meghívni! Evés, rágógumizás, szivarozás és még békepipázás közben is - a garnírung mellett - a felhúzott 2 db. 6 lövetű colt mindig kéznél legyen!

 

 

Kiss Csaba

Érd, 2012. október 10

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.