Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KIÁLLÍTÁS

 

 

Az ÉKPK idei II. kiállítása

 

Az idén második alkalommal rendezi meg az Érdi Kern Péter Kaktuszkör rendhagyó kiállítását helyben, a Szepes Gyula Művelődési Központban 2011. 09. 23-24-25-én.

Ebben az évben egy nappal korábban, már pénteken nyitva lesz mindenki számára a rendezvény, melyet dr. Nemes Lajos kertészmérnök, 1995_dr_nemes_lajos.jpga Debreceni Botanikus Kert nyugalmazott igazgatója nyit meg. Szeretnénk ezzel a lehetőséggel elsősorban az iskolásoknak kedvezni, hogy a több szabadidő révén jobban megismerhessék a hazánkban még ma is ritkaságnak számító, Amerikában őshonos kaktuszok egzotikus szépségét, gazdag formavilágát.  Erre a nyitó napra – péntekre - várjuk az érdi fiatalok, iskolások rajzait, amelyeket egy rajzpályázat keretén belül értékelni és jutalmazni is fogunk. Nyereményüket az MKOE és egyben az ÉKPK tagjai, a kiállítók biztosítják, de bárki, akár egy megvásárolt kaktusszal, vagy bármi apróság felajánlásával szeretné a gyerekek rajzait elismerni, az bátran megteheti.

 Szombaton nyílt napot tartunk, hogy aki érdeklődést mutat az érdi gyűjtők otthoni kollekciójára, az azt megtekinthesse. Így többek között látogatható lesz Libnárné Herczeg Ilona, Jokhel Csaba és esetleg még néhány kiállító pl. Kelemen Gábor gyűjteménye is (időpont egyeztetéssel), ami azért számít szenzációnak, mert eddig ezt a gyűjteményt nem sokan láthatták. Gyűjteménye vegyes, főleg nagyobb méretű növények, Ferocactusok, Astrophytumok, Echinocactusok, de szinte minden nemzetségből találhatunk nála csodálni valót gyűjteményében. Vasárnap is szívesen várunk minden növénykedvelőt, kaktuszbarátot, érdeklődőt, aki szeretné az év utolsó érdi kaktuszos összejövetelén néhány növénnyel gazdagítani gyűjteményét.

Kellemes időtöltést, élményekben gazdag hétvégét kíván az ÉKPK! 

                            

ekpk_cimer1.jpg

 

Az MKOE Vezetősége hozzájárult, hogy a 40. jubileumi év utolsó rendezvényén - itt Érden is - kedvezményesen megvásárolhatók legyenek kiadványaink a helyszínen, kizárólag a kiállítás három napja alatt.

 

Tóth Norbert és Libnár Antal: Hordókaktuszok
5500 Ft helyett a kiállítás ideje alatt 4500 Ft

Barna János: Kaktuszkedvelők kézikönyve
MKOE tagoknak 990 Ft helyett 800 Ft
Nem tagoknak 1500 Ft helyett 1100 Ft

Kaktusz-Világ (2005-2010 között megjelent számok)
Egységesen a darabár 700 Ft helyett 400 Ft
1 teljes évfolyam (6 db) esetén 4200 Ft helyett 2100 Ft

 

 


Jokhel Csaba titkár

 

 


                                                                           Kapcsolódó téma: Rajzpályázat

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

?

(Szabó Róbert, 2011.09.06 12:33)

Most akkor mikor is lesz a kiállítás,mert az MKOE honlapján 09. 17-18 van hirdetve.

Re: ?

(Jokhel Csaba, 2011.09.06 17:34)

Örülök, hogy figyelsz ! Intézkedem, mert Icukával éppen tegnap beszéltük, hogy még mindig a rossz időpont van fent az MKOE honlapon. Így a helyes időpont a fent említett, 2011. 09. 23-24-25. Mindenkit ! Mondom mindenkit szeretettel várunk !