Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rajzpályázat

 

 

 

Rajzpályázat

 

 

 

Második alkalommal hirdetjük meg kaktuszkiállításunkon a tavasszal elindított, tanulók részére szánt rajzpályázatot a már megszokott helyen, a

 

Szepes Gyula Művelődési

Központban.

 

2011. 09. 23-24-25.

 

Az elkészült rajzokat a kiállítás ideje alatt (esetleg közvetlenül előtte) lehet leadni, amelyeket  a rendezvény során ugyanitt közszemlére bocsátunk, majd annak végén értékeljük. Eredményhirdetés az Érdi Kern Péter Kaktuszkör honlapján, az esemény után 2 nappal.

 

Rajzpályázat témája: Kaktuszokat láttam a nyári szünetben

 

- állatkertben                              10.-kep--farkas-vivien-teleki-s.-alt-isk-5b.jpg

- botanikus kertben

- nagyszülőknél

- otthon

- kiállításon

- külföldi nyaraláskor

- gyűjteményben

- egyéb helyen

 

 

A honi szervezett kaktuszgyűjtés és kaktusznevelés idén ünnepli megalakulásának 40 éves évfordulóját. 1971. április 3-an alapították lelkes és igen tisztelt nagy Elődeink, melynek 1. 40-eves-az-mkoe.jpgelnöke az érdi lakosú Kern Péter volt. A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete több helyi szervezetből áll, az egyik ezek közül az Érdi Kern Péter Kaktuszkör, amely érdemeinek elismeréséül tiszteletből az első elnök nevét vette fel. A fenti napokon ÉKPK épp ennek szellemében rendezi a kiállítást. 

A kiállítás ideje alatt megmutatjuk a kaktuszok világát, azok sokaságát, sokféleségét, mellyel a kaktuszkedvelők kis táborát is szeretnénk gyarapítani a minden újra fogékony diákok köréből. 

A kiállított növények csak az amerikai kontinensen, főleg Bolíviában, Brazíliában, Chilében, Mexikóban, Peruban, USA-ban őshonosak.   E csodaszép növények bemutatásával a megismerésüket és megkedvelésüket szeretnénk elérni, minél szélesebb körben.

 Ezzel a kiállítással egybekötve ismét meghirdetjük a  rajzpályázatot is, mely a kaktuszokkal kapcsolatos élményeket örökítik meg.

logok--2-.jpg

   Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete

 

 

       Téma:    Kaktuszokat láttam a nyári szünetben

 

A rajzpályázaton minden tanuló részt vehet a következő kategóriákban:

 

 Kategóriák:                            Értékelt eredmények            

  1-4. oszt.                          1. helyezett:     2. h.    3. h 

  5-8. oszt.                          1. helyezett:     2. h. .  3. h 

9-12. oszt.                          1. helyezett      2. h     3. h 


 

Nyereményalapba bárki felajánlhat a kiállításon vásárolt növényekből, könyvekből, újságokból, vagy a rendezvény szervezőivel egyeztetve bármit, ami a nyeremények színvonalát, mennyiségét, minőségét emeli és az elismerés értékét növeli. Szívesen fogadnánk cégek felajánlását, kiállítási segédanyagokra (tőzeg, kövek, cserepek, stb) reklámfelületekre, plakátunk kihelyezésének lehetőségére, vagyis minden olyan segítségre, amivel színvonalasabb, méltóbb kiállítást tudunk készíteni.   

Különdíj: Kaktuszkör  PÓLÓ

 

p3250121.jpgEgy iskolából érkező legtöbb pályamunkát egy Pozsgás Lexikon ízelítővel jutalmazzuk. A rajzokat a kiállítás ideje alatt - esetleg közvetlen előtte - lehet leadni. Minden rajz felkerül a Kern Péter Kaktuszkör honlapjának "Rajzpályázat" albumába.

 Minden munkán  legyen rajta a név, iskola, osztály, esetleg a tanuló címe. Eredményhirdetés az ÉKPK honlapján tekinthetők meg az iskolák értesítésével.

 

 

A kiállítás megtekintése ingyenes!

 

Tisztelettel:  Jokhel Csaba ÉKPK titkár

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.